Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


Slik oppretter du FTP kontoer i IIS


Av: Øyvind A. Isaksen

Denne artikkelen beskriver hvordan du i IIS kan opprette FTP kontoer til nettsidene som ligger på din webserver. På denne måten kan du gi brukere rettigheter til å laste opp og oppdatere sine filer på serveren selv, kun ved å logge på med et lite FTP program (som du forøvrig også kan laste ned under "Gratis Software" på WebRessurs.no).


Summary: How to create FTP accounts in IIS.Vi tar utgangspunkt i at du allerede har en mappe på serveren som inneholder en webside du ønsker ftp tilgang til.

Opprette FTP-gruppe
Før vi kan sette opp FTP kontoen skal vi gjøre et oppsett på serveren slik det blir mest mulig effektivt og sikkert å benytte FTP. Det første vi gjør er å opprette en gruppe som vi kaller "FTP_USERS". Det gjrø du ved å høyreklikke på "My Computer" og velge "Manage". Ekspandèr "Local Users and Groups", høyreklikk på "Groups" og velg "New Group". Fyll inn "Group name", feks i denne tutorialen bruker vi navnet "FTP_USERS". Trykk så på "Create".

Opprette FTP-bruker
Deretter oppretter vi en bruker til FTP kontoen. Høyreklikk på My Computer og velg manage. Ekspander noden ”Local Users and Groups”. Klikk på mappen “Users”. Lag en bruker med brukernavnet lik navnet på nettsiden, feks "minside". Det er avgjørende at dette navnet benyttes i punktet "IIS oppsett" i denne tutorialen. Kryss av for "User cannot change password" og "Password never expires". Klikk på ”Create” og lukk New User vinduet. Høyreklikk på den brukeren du nettopp har laget og velg Properties. Klikk på arkfanen ”Member Of” og legg til gruppen FTP_USERS.

Sett rettigheter
Nå skal vi gi brukergruppen ("FTP_USERS") lese og skrive-rettigheter til mappen som inneholder nettsiden du vil gi FTP tilgang til. Gå inn i Windows Explorer og sett skriverettigheter på mappen. Det gjør du ved å høyreklikke på mappen og velge "sharing and security". Trykk på "Security" arkfanen og gi gruppen "FTP_USERS" Full Controll rettigheter.

IIS oppsett
Da gjenstår det kun å sette opp FTP-kontoen i IIS. Gå inn i IIS og opprett en Virtual directory under Default FTP Site. Deg gjør du ved å høyreklikke på Default FTP Site og velge "New" -> "Virtual Directory...". I "Alias", skriv inn samme navn som navnet på brukeren som ble opprettet. I eksempelet brukte vi navnet "minside". Deretter angir du banen til samme mappe som du satt rettigheter på. Klikk Next og sett Read og Write rettigheter. Avslutt wizard og sjekk at kontoen fungerer med et FTP program på din lokale pc.

Gratulerer, du har nå opprettet din første FTP konto!

WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 14020113.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker