Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


3 raske produktivitetstips til Firefox


Av: Diablo

Her får du kort og godt 3 tips til å bedre ditt internettbaserte liv sammen med din kjære Firefox-nettleser. Les videre for å se hva nettopp DU kan gagne på disse tipsene.Bemerkning: Ja, jeg vet det finnes en rekke andre gode nettlesere, men det får bli en annen artikkel. Ja, jeg vet også at det er sommer, men det er ikke så mange som rynker på nesen selv om du surfer og soler deg samtidig (for dem som er så heldige å ha sol da).


1. Synkroniser din Firefox-profil mellom alle maskinene dine

Firefox er helt rå når det gjelder tilpassing og utvidelser, men hvis du har flere maskiner i nettverket ditt, hjemme/jobb o.l, kan det være relativt kjedelig å måtte tilpasse maskinene dine om igjen og om igjen og... Ok, tror dere skjønner tegningen.
Heldigvis finnes det noen løsninger på dette problemet også (jeg burde vel kanskje si selvfølgelig, men jeg vil da ikke virke hoven og bortskjemt).

Løsningen jeg sikter til oppnås ved bruk av gratisprogrammet FolderShare, og er ikke vanskeligere enn at man rett og slett setter opp en synkronisering mellom profilene. Eksempelvis har du en hovedmaskin som du har satt opp slik du vil ha den. Med FolderShare setter du nå opp en synkronisering mellom denne profilen og en definert profil på annen maskin. Dermed slipper du hele oppsettet på denne. I tillegg vil denne maskinen bli oppdatert hver gang du endrer på Firefox på hovedmaskinen og vise versa.


2. Tving Firefox til å bruke flere rader med faner

Noe jeg personlig synes er irriterende med Firefox er hvordan nettleseren behandler faner når man overskrider antall som er tillatt. Man går da over i en slags slideshowmodus (hvis man kan kalle det det) hvor man bruker en pilknapp for å navigere seg frem til nettsiden som ligger godt utenfor bildet. Dette tar potensielt mye tid og er rett og slett, ja, irriterende.

Det er kanskje ikke merkelig at jeg var rask med å teste ut denne løsningen da jeg kom over den. Det fungerer da også veldig bra, og man når alltid raskt frem til nettsidene uansett hvor mange man har oppe samtidig (hvis man har en rask nok maskin da). Løsningen består forøvrig av å installere utvidelsen Tab Mix Plus. Når denne er installert går du inn på utvidelsens innstillinger (verktøy -> Tab Mix Plus Options). Her finner du fanekortet Display. Nesten helt nederst finner du When tabs don't fit width. Her velger du alternativet Multi-row.

Nå vil Firefox opprette flere rader hvis antall nettsider du har åpne overskrider maksantallet én rad.


3. Slå av Prefetching i Firefox

Prefetching er en funksjon i nettleseren som automatisk laster ned nettsider den tror du kanskje kommer til å navigere deg videre til. Dette gjelder nettsider som lenker til den nettsiden du befinner deg på.

Denne funksjonen kan være nyttig hvis du har en relativ svak linjekapasitet, da nettleseren laster ned de tilknyttede nettsidene i bakgrunnen mens du leser den nettsiden du allerede er på. Minuset er at utbredelsen av høyhastighets-internett gjør at de fleste ikke lenger trenger denne funksjonen like mye. Dessuten fører den til unødvendig bruk av ressurser og maskinkraft.

Funksjonen er satt på som standard, slik at du må inn å slå den av i Firefox' konfigurasjonsregister. Dette er heldigvis ikke vanskelig. Skriv inn about:config i adressefeltet i Firefox. Nå dukker konfigurasjonsregisteret opp. Skriv inn network.prefetch-next i filtreringsfeltet (tekstfeltet under adressefeltet). Nå dukker det kun ett velg i konfigurasjonsregisteret. Dobbeltklikk på denne linjen, og du vil se at boolean endrer seg fra true til false. Det vil si at du har slått prefetchingen av.


Kildehenvisning: Leif Dalands blogg - IT & Produktivitet.

WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 14020005.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker