Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


Slik øker du trafikken på din webside!


Av: Øyvind A. Isaksen

Ønske om økt trafikk på ditt nettsted? Da er det 2 ting som er viktig å tenke på. Det første er søkemotoroptimalisering (SEO), dette er enkelt å greit noen grep man gjør for å sørge for at ditt nettsted kommer høyt i søkemotorene når din målgruppe søker etter varer og tjenester du tilbyr. Det andre er å promotere ditt nettsted. Det finnes mange metoder å gjøre dette på, her skal vi se på de viktigste.NØKKELORD
Det første du må gjøre er å bestemme hvilke nøkkelord du skal satse på. Se på innholdet på sidene dine og tenk ut hva du ville søkt på hvis du ville finne den informasjonen du har på sidene dine.

Prøv disse søkeordene og se om du finner det du vil ha. Legg merke til hva du finner i søkeresultatene. Er det mange lite relevante sider kan du sannsynligvis plassere deg selv helt i toppen med riktig optimering. Er det mange relevante sider er det vanskeligere å komme på de første plassene, men det er også sannsynlig at flere personer søker på disse ordene og det gir muligheter for flere besøkende.

Det finnes også statistikker over hva folk søker på, som Topp 50 søkeord i Kvasir. Ideelle nøkkelord er ord som mange søker på, som det er liten konkurranse om og de skal være relevante for innholdet på websidene dine.

Posisjonen til nøkkelordene er også viktig. Ord som er høyt oppe i teksten og ord i overskrifter er viktige. Bruk gjerne <h1> da ordene der har mer å si enn ord i mindre overskrifter , f.eks. <h4>.

Når du har valgt dine nøkkelord er det på tide å lage metatagger.


META-TAGGER
Metatagger er viktig for rangeringen i endel søkemotorer. Metataggene forteller søkemotor-roboter (spidere) om innholdet påsidene dine, og plasseres i headeren i html-dokumentet (mellom <head> og </head>). Her skal vi se på de viktigste taggene og hvordan vi bruker dem.

Meta Keywords:
<META name="keywords" content="plasser,nøkkelord, her ">
Nøkkelord (keywords) for denne siden kan være metatagger, nøkkelord, rangering i søkemotorer, søkemotoroptimering. Finn på minst 3-4 ord/uttrykk som beskriver siden din, og som det er sannsynlig at noen vil søke på for å finne websider som din.

Meta Description:
<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT ="Beskriv siden din her">
Her skal du såklart beskrive innholdet på siden din. Du kan gjerne bruke 100 ord eller mer. Få med alle nøkkelordene du har brukt i "description"-taggen.

Meta robots
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow">
Forteller spidere å indeksere denne siden, og følge linker til andre sider og indeksere de. Hvis du av en eller annen grunn ikke vil at siden skal indekseres, kan du skrive :
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="noindex"> , eventuelt
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="noindex,nofollow">

Title-taggen
For å rangeres høyt i søkeresultatene er også <title>-taggen viktig. Dette er tittelen på siden din, og plasseres i headeren(mellom <head> og </head>). Lag en beskrivende tittel som inneholder endel nøkkelord og evt. navnet på siten din.


PROMOTERING AV DINE WEBSIDER
Registrering i søkemotorer er det viktigste for å få mange besøkende. Her er en oversikt over de største søkemotorene og litt informasjon om hvordan du bør gå fram med den enkelte søkemotor.

1.ALLTHEWEB
Alltheweb er den søkemotoren som har størst potensiale for norske websider. Alltheweb leverer søkeresultater til Kvasir og Spray/Lycos/Nettguide. Det nok å sende inn hovedsiden din èn gang siden Alltheweb er veldig flink til å finne alle sidene du har. Søkeresultatene vises innen 2-4 uker.
URL: http://www.alltheweb.com/

2.GOOGLE
Mange mener at Google er den søkemotoren som leverer best søkeresultater. Google leverer også resultatater til Yahoo og blant andre Start.no. Google er også flink til å finne alle sidene dine, men oppdaterer ikke like ofte som Alltheweb. Forvent 4-6 uker før du kan finnes i søkeresultatene. Bruk domenene www2.google.com og www3.google.com hvis du vil finne ut om du er på vei inn i hovedindeksen. Der finner du ofte ferskere søkeresultater.
URL: http://www.google.com/intl/no/faq.html#webmaster

ALTAVISTA
En av de eldste søkemotorene, men har mistet noen markedsandeler. Ser ut til å bare indeksere de urlene som blir sendt inn. Send derfor inn flere når du først er i gang.
URL: http://no.altavista.com/help/addurl?t=11


LEGG SIDENE DINE INN I EMNEKATALOGER
Registrering i emnekataloger er nesten like viktig som søkemotorer. Resultater fra emnekatalogene blir ofte blandet inn i resultater fra søkemotorene, og er også positivt for din sides linkpopularitet

Norske Emnekataloger:

1.Kvasir (http://kvasir.sol.no/addurl/)
Den største norske emnekatalogen. Bra registrering her gir deg masse trafikk.

2.Yahoo Norge(http://no.yahoo.com/r/fa)
Mindre viktig enn Kvasir men absolutt ikke dumt å være registrert her.

3.Open Directory - Norsk (http://dmoz.org/World/Norsk/)
Har som mål å bli verdens største katalog. Brukes også i søke resultatene til Google og noen andre søkemotorer.

4.Startsiden(http://www.startsiden.no/tips_oss.shtml)
Startsiden vil ha et begrenset utvalg innen det beste, så det er ikke helt enkelt. Hvert emne er delt inn i to, der de nettstedene som er best (i følge Startsiden) vises i første del og får mer trafikk.

5.Nettguide(http://katalog.nettavisen.no/service/dir/index.html)
Nettguide er en nysatsning fra Spray/Lycos/Nettavisen. Bør ha stort potensial. Topp 3 i søkeresultatene hentes også fra katalogen.


SJEKK DIN LINKPOPULÆRITET
Linkpopularitet er et uttrykk for hvor mange linker som peker til et nettsted. En del søkemotorer har tenkt at et bra nettsted har mange linker til seg, mens mindre bra sider har færre linker. Så nettsteder med mange linker til seg blir plassert høyere i søkeresultatene.

1.Her kan du undersøke hvor mange sider i indeksen til Google som har linket til din webside. Skriv adressen til din webside etter link:. F.eks. link:www.domene.com

2.For Alltheweb skriver du inn url'en din etter link.all: , f.eks. link.all:www.domene.com

3.Hotbot bruker databasen til Inktomi, som også brukes av bl.a. MSN. Skriv inn url'en din etter linkdomain: , f.eks. linkdomain:www.dinwebside.no

4.For Altavista skriver du inn link:www.dinwebside.no


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KORT OPPSUMMERT - REGSITRÈR DEG HER:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lag korrekte meta-tagger på alle dine sider
Bruk WebRessurs.no sin Meta-generator til dette:
http://www.webressurs.no/main/tjenester/metagenerator/

Legge inn URL i de største søketjenestene:
http://search.yahoo.com/info/submit.html
http://www.google.com/intl/no/add_url.html
http://no.altavista.com/addurl/default

Legge inn i Emnekataloger:
http://www.kvasir.no/addurl/
http://www.content.overture.com/d/NOm/ays/arp/index.jhtml?o=NO0006
http://dmoz.org/World/Norsk/
http://dyn.startsiden.no/pekertips.html
http://katalog.nettavisen.no/service/dir/index.htmlWebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 14174399.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker